Turizm Fakültesinden Çevrim İçi “Kariyer Planlama: İş Bulmanın Sırları” Etkinliği

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 30 Aralık 2022

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Turizm Fakültesi mezunlarına yönelik “Kariyer Planlama: İş Bulmanın Sırları” başlıklı etkinlik, çevrim içi (on-line) formatta gerçekleştirildi.

Google Meet üzerinden yapılan etkinlikte; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yetkin Bulut, OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı ve Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın olmak üzere Turizm Fakültesi akademisyenleri, mezunları ve öğrencileri bir araya geldi.

Buluşmada genel olarak meslek-kariyer ilişkisi, kariyer planlamanın incelikleri ve avantajları, kariyer sürecinde yetkinlik geliştirme aşamaları vb. hususlar ele alındı.

Dekan Bulut “Akreditasyon süreci ve mezun öğrencilerle iletişim, kişisel çabadan çıkarak kurumsal olarak yönetilmekte”

Açılış konuşmasında söz alan Turizm Fakültesi Prof. Dr. Yetkin Bulut, mezun öğrencilerle iletişimde olmanın önemini vurgulayarak Turizm Fakültesinde akreditasyon süreci ve mezun öğrencilerle iletişimin kişisel çabadan çıkarak kurumsal olarak yönetildiğini, mezun ve aktif öğrencilerin etkileşimini esas alan bir kültürün oluştuğunu dile getirdi. Dekan Bulut ayrıca, oluşan bu kültürün devamlılığı için gerekli çalışmaların sürdürüldüğüne işaret etti.

Kariyer Merkezi Müdürü Yıldızlı “Kariyer planlamada sektörün beklentilerinin bilinmesi süreci kolaylaştıracaktır”

Ardından konuşan OMÜ Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, öğrencilerin kariyer planlamada öncelikle sektörün beklentilerinin ne olduğunun bilinmesinin bu süreci kolaylaştıracağına dikkat çekti. Üniversite diplomasının artık tek başına yeterli olmadığının altını çizen Prof. Dr. Yıldızlı öğrencilerin kendilerini geliştirmelerinin gerekliliğini vurguladı.

Mezunlar Koordinatörü Altın “Öğrenciler, kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için sektörün beklediği yeterli donanıma sahip olmalı”

Dr. Öğr. Üyesi Alaattin Altın ise Mezun Koordinatörlüğünün; OMÜ mezunları ile iletişimi güçlendirmek, mezun ve mezun olma durumundaki öğrencilerin iş bulma, staj ve kariyer gelişimlerine destek olmak amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birlikleri geliştirdiğini belirtti. Öğrenci ve mezunlara yönelik rehberlik, danışmanlık ve bilgilendirme hizmeti sunduklarına değinen Koordinatör Altın, mezun öğrenciler için yapılan çalışmalardan örnekler verirken öğrencilerin kariyer hedeflerine ulaşabilmeleri için mezun olana kadar sektör için yeterli donanımı ve sektörün beklediği nitelikleri karşılamaları gerektiğini kaydetti.

Koordinatör Altın, bunların yanı sıra, öğrencilerimiz, yeni mezunlar ve kamu çalışanları başta olmak üzere tüm vatandaşlara fırsat eşitliği temelinde geniş bir hizmet yelpazesi sunmak üzere geliştirilen “e-insan” uygulaması ile gençler, işverenler ve kariyer merkezlerinin dijital etkileşim platformu olan “Yetenek Kapısı’’ hakkında bilgiler verdi.

Etkinlikte Turizm Fakültesi Arş. Gör. Asena Kurt Dündar da öğrencilere Mezun Koordinatörlüğü ve mezun kart uygulaması hakkında detaylar aktararak Mezun Koordinatörlüğüne üye olmanın ve mezun kart uygulaması ile öğrencilere sağlanan imkânların öneminden bahsetti.

Öğrencilerin katılımcılara yönelttiği soruların cevaplanmasıyla etkinlik tamamlandı.