Turizm Fakültesi "Kariyerinde Bizimle Fark Yarat" Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 22 Mart 2024

Turizm Fakültesi Hanife Aşçı Konferans Salonu’nda kariyer etkinliği düzenlendi. Programda konuşan Dekan Vekili Prof. Dr. Yetkin Bulut, "Öznesi insan olan turizm sektörü başta olmak üzere tüm sektörlerin günümüzdeki en değerli iki varlığa yatırım yapması gerekli. Bunlardan ilki bilgi ikincisi de insan. Her ikisinin bir araya gelmesi durumunda ister kurumsal ister bireysel açıdan ele alalım fark oluşturulacak/farklılaşma sağlanacak ve bireye ya da kuruma olan talebin artmasına neden olacaktır. İşletme alanında en önemli stratejistlerden birisi olan AlvinToffler’ın da dediği gibi ’bilgi her oyunu bozar’. Biz Turizm Fakültesi olarak turizm sektörünün ihtiyacı olan bilgi, beceri ve sorumluluklara sahip bireyler yetiştirmeye gayret ediyoruz. Bu doğrultuda bölümlerimizde ders veren öğretim elemanları sadece akademik dünyanın içinden değil sektörden de gelmektedir. Dünyanın önde gelen uluslararası otel zincirlerinin yöneticilerinden, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan yöneticilere, girişimcilere, sektöre danışmanlık yapanlara kadar geniş bir yelpazede usta öğretici kadromuz gücümüze güç katmaktadır. Burada öğrencilerimiz gerek işletmeye giderek gerekse de usta öğreticinin fakültemize gelmesi ile akademi ile sektörü bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Önümüzdeki dönemden itibaren ‘turizm işletmeciliği bölümü’ müfredatını güncelliyoruz. Yapılacak olan güncelleme ile öğrencilerimiz 6 dönem teorik ders aldıktan sonra son yıllarını işletmelerde staj görerek tamamlayacaklar. Böylece öğrencilerimiz stajlarında aldıkları verimi en üst düzeye çıkaracaklar ve netice itibari ile iş hayatına hazırlanmış olacaklar. Bugün burada TUI gibi sektörün en önemli aktörlerinden birisini ağırlamak ve kendileri ile iş birliği protokolü imzalamak bizim açımızdan önemli. Öğrencilerimizin dünya markalarında çalışıyor, staj yapıyor olması onların kişisel gelişimi açısından son derece önemli" diye konuştu.

Prof. Dr. Yetkin Bulut’un konuşmasının ardından TUI insan kaynakları direktörü Satı Murat Demirer, öğrencilere işe alım süreçlerinden bahsetti. Öğrencilerin sorularının da yanıtlandığı program sonunda OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevim Alışır tarafından Satı Murat Demirer’e teşekkür belgesi verildi.