TEKNOFEST Ankara'da OMÜ Standına Yoğun İlgi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 1 Eylül 2023

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, Cumhuriyet'in 100. yılında Ankara'da teknoloji ve bilim meraklılarına kapılarını açtı. Festival, 3 Eylül'e kadar Ankara Etimesgut Havalimanı'nda meraklılarını bekliyor.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) paydaşı olduğu TEKNOFEST Ankara'da stant açarak teknoloji meraklılarının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Festivalin ilk gününde özel ve kamu kurumlarının temsilcileri tarafından da ziyaret edilen stantta Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ziyaretçileri kabul etti.

OMÜ standında; Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Samsun Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Genel Sekreter Yardımcısı Serap Sivrioğlu Sezer, idari personel ve birçok öğrenci görev aldı.

Bu yıl yarışmalarda 19 takımı finalist olmayı başaran OMÜ, öğrencilerini teknoloji alanında geleceğe hazırlıyor. TEKNOFEST Ankara’da açılan stantta; teknoloji ve inovasyon alanında öğrenciler tarafından geliştirilen Haritalama Robotu, Çöp Ayrıştırma Robotu, Arama Kurtarma Robotu (HELİMOR), İnsansız Tarım Aracı (OMÜTAR) gibi araçlar sergileniyor.

Katılımcılar tarafından yoğun ilginin gösterildiği statta OMÜ’lü öğrenciler, yeteneklerini sergileme fırsatı bularak sektör profesyonelleriyle deneyimlerini paylaşma imkânı yakalıyor.

TEKNOFEST Ankara hakkında

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıkların, başkanlıkların, kamu ve özel sektör kuruluşlarının, akademik kurumların ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 125 kurumla gerçekleştiriliyor.

"Tarım Teknolojileri", "Ulaşım ve Mobilite Teknolojileri", "Haberleşme ve İletişim Teknolojileri", "Uzay, Havacılık ve Savunma Teknolojileri", "Eğitim Teknolojileri" ve "Afet Yönetimi Teknolojileri" yarışmaları da ilk gün gerçekleştirilecek etkinlikler arasında yer alıyor.

TEKNOFEST Girişim Yarışması kapsamında toplam 7 milyon liradan fazla ve Deneyap Kart Robolig Yarışması kapsamında ise toplam 270 bin lira ödül verilecek.

Stant etkinlikleri gençlerle buluşuyor

TEKNOFEST Ankara'da da tanıtım ve etkinlik stantları da yer alıyor. 103 paydaş kurum ve 16 sponsor, 11 sektörden 90 firma, 41 food court katılımcısı olmak üzere 131 katılımcı firma tarafından açılacak 158 stant ile beraber toplam 261 stant, 215 bin metrekare alana kurulan festivalde yer alıyor.

Gençler, stantlarda düzenlenecek 400'den fazla etkinliği takip edebilecekler.