Pedagojik Formasyon Öğrencileri İçin Öğretmenlik Uygulaması

Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) 7 Nisan 2020 tarihinde yapmış olduğu duyuru ile öğretmenlik uygulaması kapsamında öğrencilerin yaklaşık 5-6 hafta arasında okullarda uygulama çalışmalarına katıldıklarını da göz önünde tutarak uygulama çalışmalarındaki eksikliklerin "ders, ödev ve dosya hazırlığı" ile telafi edebilmesine yönelik karar almış ve üniversitemize bildirmiştir.

Üniversitemizin ve MEB’e bağlı okulların takvimleri incelendiğinde öğrencimizin yaklaşık olarak 5 hafta süreyle öğretmenlik uygulaması dersini takip edebildikleri ve dersin gereklerini yerine getirebildikleri görülmüştür. Bu 5 haftalık süre boyunca devam edilen öğretmenlik uygulaması dersi dışında, dersin gerekliliklerini yerine getirebilmek için öğrencilerimizin gittikleri her hafta için günlük ders gözlem raporları oluşturmaları ve Üniversitemizdeki ilgili öğretim elemanına e-posta yolu ile bildirmeleri gerekmektedir.

Gözlem raporlarının şablonuna aşağıda verilen linkten ulaşılabilmektedir. Öğrencilerimiz ders izleme raporlarını bağlantısı verilen şablona göre doldurarak tek bir dosya halinde en geç 5 Mayıs 2020 tarihine kadar ilgili öğretim elemanına e-posta ile göndermeleri gerekmektedir.

Öğretim elemanının e-posta adreslerine ulaşamayan öğrencilerimiz [pedagojikformasyon@omu.edu.tr] adresine e-posta ile başvurabilirler.

Ders gözlem raporu şablonu için tıklayınız

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi

Bilgi için tıklayınız