OMÜ’de Kaynakçı Eğitimi Başladı

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 17 Haziran 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sürekli Eğitim Merkezi (OMÜSEM) tarafından düzenlenen “Kaynakçı Eğitimi Sertifika Programı” başladı.

OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunda, Prof. Dr. Kemal Yıldızlı ve Usta Öğretici Abdulbaki Koç tarafından verilecek eğitim altmış saat sürecek ve yapılacak sınavlarda başarılı olan katılımcılara sertifika verilecek.

“Kaynakçılık” ile ilgili gerekli bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla Cerrahi el aleti üreticilerine yönelik olarak gerçekleştirilen programda; kaynak teknikleri, elektrik ark kaynağı, elektrik direnç kaynağı, ergimeyen elektrotla kaynak (TIG), gaz altı kaynağı (MIG/MAG), lazer kaynağı, kaynak ağzı tipleri ve hazırlama, yapı elemanlarının kaynak teknikleri, kaynak kusurları ve tahribatlı kaynak muayenesi konuları anlatılacak.

Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, “Meslek yüksek okulu önlisans programları ile ilişkili, KOBİ ve OSB’de çalışan teknik elemanların mesleki eğitimi için kaynakçı eğitiminin açılan ilk örnek kurs olduğunu; “Döküm”, “Robot Kol Kullanıcı” kurslarının da önümüzdeki dönemlerde talep görmesi halinde düzenleneceğini” ifade etti.

Usta Öğretici Abdulbaki Koç “Sanayide nitelikli elemana ihtiyaç duyulduğunu belirterek, kursiyerlere metalik malzemelerin kaynaklı birleştirme yöntemlerini öğretmeyi hedefliyoruz.” dedi.

Salı ve Cuma günleri 10.00-13.00 saatlarinde verilen eğitim, 22 Ağustosta sona erecek.