OMÜ, Otomotiv Sektörüne Teknik Eleman Yetiştirmeyi Planlıyor

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 14 Ağustos 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) üniversite-sanayi iş birliği doğrultusunda Samsun otomotiv sektörünün ihtiyaç duyduğu niteliklere sahip teknik elamanların yetiştirilmesine yönelik istişare toplantısı düzenlendi.

Otomotiv sektöründe pratik ve beceri yetkinliği üst düzeydeki insan kaynağının sağlanması ve istihdam öncelikli politikaların geliştirilmesi adına faaliyetlerini sürdüren OMÜ, bu çerçevede Samsun otomotiv sektörü temsilcilerini ağırladı.

Mesleki eğitim kurslarının açılması gündeme geldi

Rektörlük Senato Salonu’ndaki istişare toplantısında sektör temsilcileri ile Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal öncülüğündeki Makine Mühendisliği Bölümü ve Elektrik-Elektronik Bölümü öğretim üyeleri, kalifiye ‘oto elektrikçi/ elektronikçi ve oto boyacı/kaportacı’ yetiştirilmesi için mesleki eğitim kurslarının açılması hususunu masaya yatırdı.

Kurslar Yeşilyurt Demir Çelik MYO’da verilecekken sertifikalandırma da OMÜSEM üzerinden yapılacak

Toplantıda söz konusu eğitim kurslarına yönelik müfredatın hazırlanması, kursların Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulunda (MYO) verilmesi ve OMÜ Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) üzerinden sertifikalandırılması kararlaştırıldı. Görüşmede ayrıca, içten yanmalı motora sahip araçların elektrikli araçlara dönüştürülmesi fikri de tartışılarak ulusal çapta ilgili yönetmeliğin hazırlanması ele alındı.

Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal: Üniversitemizin kendi imkânlarını da elimizden geldiği kadar kullanacağız

Toplantıda konuşan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Sektörün beklentisini karşılayacak nitelikli eleman yetiştirilmesi bizim için önemli bir nokta. Sektörü rahatlatmak için nitelikli istihdamın önünü açmak gerekiyor. Sektörün talep ve ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulacak olan bu sertifika programını beraber oluşturmayı arzu ediyoruz. Mevcudun iyileştirilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile koordineli, teknik ve personel elemanlar ile ortak hareket edebiliriz diye düşünüyorum. Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu teknik imkanlara sahip. Üniversitemizin imkânlarını elimizden geldiği kadar kullanacağız. Süreci el birliğiyle verimli bir şekilde yürüteceğimize inanıyorum.” dedi.

Rektörlükte gerçekleşen toplantıya; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Terzi, TTO Genel Koordinatörü, Dr. İdris Sancaktar, OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik MYO Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı, Toyota Plaza Derindere Koçak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akif Koçak, Kosifler Oto Şirket Müdürü Uğur Şakiroğlu, Mengerler Ticaret Türk A.Ş Samsun Şubesi Karadeniz Motorlu Genel Müdürü Özkan Demir, Birmot Samsun Şube Müdürü Nihat Selim Birleşik, Otokoç Samsun Şube Müdürü Ömer Karlı, İlk- El Otomotiv yönetim kurulu başkanı Tansu Alan, Özen Otomotiv Satış Müdürü Aytaç Özkan, İlk- El Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Alan, SerpAuto Firma sahibi Mak. Müh Hakan Kahvecioğlu, Nissan, Skoda Satış Direktörü Recep Öcal ve akademisyenler katıldı.