OMÜ’den İstihdama Yönelik Katkı

Yazar: | Tarih: 19 Nisan 2020

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) “İş Arama Becerileri Sertifikalı Eğitim Programı” düzenlendi.

OMÜ Kariyer Merkezi Müdürlüğü ile Samsun Çalışma ve İş Kurumu Müdürlüğü İş Kulübü tarafından tüm mezun ve son sınıf öğrencilerine yönelik olan program, Eğitim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda gerçekleşti.

“Programımız tüm mezun ve son sınıf öğrencilerine açık”

Programın içeriği ve detaylarından bahseden OMÜ Mezunlar Koordinatörü ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Nursel Topkaya “Programımız, isteyen tüm mezun ve son sınıf öğrencilerine açık. Eğitimler mart, nisan, mayıs ve haziran aylarında, ayda bir kez iki dönem hâlinde ve bir hafta sürecek eğitimler şeklinde planlandı. Bu kapsamda gelecek dönemlerde de öğrencilerimizin, hiçbir kuruma ihtiyaç duymadan istihdam edilebilirliğini arttırmak adına bu eğitimlerimizin devamı gelecek. Kariyer Merkezimiz bu çalışmalar yoluyla, öğrencilerimizin kariyer gelişimlerine destek olmayı sürdürecek.” ifadelerini kullandı.

Eğitimin sonunda toplantıya katılan öğrencilere sertifikaları törenle takdim edildi.

İş Arama Becerileri Sertifikalı Eğitim Programı’nda neler var?

Bu program ile; kişilerin cv hazırlama, mülakat teknikleri, beden dili gibi iş arama ve görüşme becerilerini arttırmak, çalışmak isteyen herkes için bir iş olduğu fikrinin iş arayanlarda oluşturulması, iş arayanların öz güvenlerinin yükseltilerek açık işlere yönlendirilmelerinin kolaylaştırılması ve iş arama sürecinde oluşturdukları eylem planlarını uygulayabilmelerini sağlamak amaçlanıyor.