Coğrafya Bölümü İklim Değişmeleri ve Doğal Ortam Üzerine Etkileri Konferansı Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 9 Ocak 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kariyer Etkinlikleri kapsamında Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali UZUN tarafından İklim Değişmeleri ve Doğal Ortam Üzerine Etkileri konulu konferans verildi.Coğrafya Bölümü ve Coğrafya Topluluğu organizatörlüğünde hazırlanan etkinliğe üniversitemizin farklı bölümlerinden öğrenciler katılım sağladı.

Prof. Dr. Ali UZUN, geçmişten günümüze kadar meydana gelen iklim değişmelerinden ve günümüzden yaşanan iklim değişiminden bahsederek beşerî faktörlerin iklim üzerindeki etkisine değindi Değişen iklim şartlarının ve insanların doğaya bilinçsiz müdahalesinin beraberinde afetleri de getirdiğini, ülkemizde son yıllarda meydana gelen afetlerden çeşitli görseller ile açıkladı.

İklim değişikliği ile mücadele kapsamında bireysel sorumluluklarımızın neler olduğuna değinerek konuşmasını sonlandıran UZUN, sunumunu tamamladıktan sonra öğrencilerden gelen soruları cevapladı. Konferans sonunda hatıra fotoğrafı çektirildi.