5. Mezun İlişkileri Çalıştayı “Mezun İlişkilerinde Yeni Paradigmalar” Temasıyla Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 14 Aralık 2023

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), “5. Mezun İlişkileri Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Bu yıl ‘Mezun İlişkilerinde Yeni Paradigmalar’ başlığında DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen çalıştayda, mezun ilişkilerinde karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar değerlendirilerek; bu alandaki güncel uygulamalar ve geleceğe yönelik yenilikçi stratejilere dikkat çekildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlük Yerleşkesi’nde bulunan Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) 15 Temmuz Şehitler Salonu’ndaki etkinliğe; DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, çok sayıda vakıf-devlet üniversitelerinin kariyer merkezleri ve mezun ilişkileri birimlerinde görev yapan yönetici, koordinatör ve uzmanları, DEÜ akademik ve idari kadrosu, öğrenciler, sponsor kuruluşların temsilcileri ve DEÜ Mezunlar Derneği üyeleri katıldılar.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ni temsilen Üniversitemiz Mezunlar Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Alaattin ALTIN ve Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Kemal Yıldızlı çalıştaya katılım sağladı. Mezunlar Koordinatörlüğü faaliyetleri poster sunumu ile fuaye alanında sergilendi.

Çalıştay, açılış programının ardından “Mezun İlişkilerine Yönelik Sorunsallar ve Çözüm Önerileri” panel bölümüyle devam etti. Moderatörlüğünü DESEM Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Engin Deniz Eriş’in yaptığı panelde, DESEM Müdürü Prof. Dr. Gülüzar Kurt Gümüş tarafından “Girişimci Doğulur mu? Girişimci Olunur Mu?”; DEÜ İşletme Fakültesi’nden Prof. Dr. Güzin Özdağoğlu tarafından “Mezun Verilerinin Raporlanması” ve DEÜ öğretim görevlisi Deniz Eraslan tarafından “Ofis Çalışmalarında Yapay Zeka Uygulamaları” isimli sunumlar gerçekleştirildi. Panelde ayrıca, grup çalışmaları ve grup sunumları yapılırken, DEÜ Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatör Yardımcısı Doç. Dr. Yağmur Soylu tarafından “İyilik Halini Sürdürme; Özbakım” isimli bir konferans verildi.