2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümünden 2009 yılında mezun olup, halen Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Tarımsal Desteklemeler ve Finans Daire Başkanı Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet KİLCİ ile online "Öğrenci-Mezun Buluşması" etkinliğini düzenlemiştir.

Tarım Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mehmet BOZOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıda mezunumuz Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet KİLCİ’nin özgeçmişi sunulmuş, sonrasında ise mezun konuşmacı aldığı lisans eğitiminin mesleki kariyerine katkısı, öğrencilik dönemi ve sonrasındaki iş fırsatlarından bahsetmiş ve öğrencilere mesleki kariyerle ilgili önemli tavsiyelerde bulunmuştur. Daha sonra mezunumuz Zir. Yük. Müh. Mehmet KİLCİ tarım ve Orman Bakanlığı’nın mevcut tarım politikaları ve uygulamaları ile ilgili bilgiler vermiştir. Toplantının son bölümünde ise toplantıya katılan öğrencilerin mesleki kariyer ve Bakanlığın tarım politikalarına yönelik soruları katılımcı mezunumuz tarafından cevaplandırılmıştır. Öğrenci-mezun buluşması online toplantısı, aynı zamanda sosyal medya hesaplarında canlı olarak da yayınlanmıştır. Öğrenci-mezun buluşmaları, her ay en az bir kez olmak üzere devam edecektir.