2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci-Mezun Buluşması-2 Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 5 Ocak 2023

Ondokuz Mayıs Üniversitesi kariyer merkezi çalışmaları kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulunda mezun-öğrenci buluşması düzenlendi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emrah Ekmekçi’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe yüksekokul müdür yardımcısı Öğr. Gör. Havva Nur Bozdoğan, yüksekokulda görev yapan öğretim görevlileri ve hazırlık eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Havva Nur Bozdoğan’ın yaptığı söyleşiye Ondokuz Mayıs Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun kurulmasından önce Yabancı Diller Eğitim ve Araştırma merkezinde (OYDEM) 2004-2005 eğitim öğretim yılında hazırlık eğitimi alan Elektrik Elektronik Mühendisi M. Barış BİLGİN konuk olarak katıldı. 2011 yılında OMÜ Mühendislik Fakültesi, 2012 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme bölümünden mezun olan Bilgin, 2016 yılında Kocaeli Üniversitesinde Endüstri Yönetimi programında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Gravity A.Ş. kurucularında olan M. Barış Bilgin, yabancı dil hazırlık, Erasmusve lisans eğitimi ile ilgili deneyimlerini hazırlık sınıfı öğrencilerimizle paylaştı. Endüstri 4.0, nesnelerin interneti ve karanlık fabrikalar gibi güncel konulara değinen Bilgin, söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Özellikle yabancı dil hazırlık sınıfındaki kazanımlarından bahseden ve meslek hayatında bu kazanımların kendisine ne denli yardımcı olduğunu vurgulayan konuğumuz, öğrencilere özel sektörde iyi bir iş bulmanın püf noktalarını bir işveren olarak aktardı. Söyleşi, karşılıklı memnuniyet ifadeleriyle son buldu.