2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğrenci-Mezun Buluşması-1 Etkinliği Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi kariyer merkezi çalışmaları kapsamında Yabancı Diller Yüksekokulunda mezun-öğrenci buluşması düzenlendi. Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Emrah Ekmekçi’nin açılış konuşmasıyla başlayan etkinliğe yüksekokulda görev yapan öğretim görevlileri ve hazırlık eğitimi alan öğrenciler katıldı. Söyleşinin yabancı dil öğrenme sürecinde öğrencilerin motivasyonlarını artırmaya yönelik olarak planlandığını belirten yüksekokul müdürü Ekmekçi, bu tür etkinliklere önümüzdeki süreçte daha fazla yer verileceğini vurguladı.

Moderatörlüğünü Öğr. Gör. Rukiye Hanım Sözen’in yaptığı söyleşiye 2016 yılında Yabancı Diller Yüksekokulu'nda hazırlık eğitimi alan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Almanca Öğretim Görevlisi Berkay TETİK davetli olarak katıldı. Deneyimlerini paylaşan Tetik, konuşmasında yabancı dil öğreniminde nasıl bir yol izlediğini ve kariyer planlamasında dikkat edilmesi gereken hususları anlattı. Öğrencilerin sorularıyla devam eden söyleşide; Tetik, Ondokuz Mayıs Üniversiteli olmanın haklı gururunu yaşadığını, üniversitenin ve Samsun’un çok değiştiğini ve öğrencilerin ne kadar şanslı olduklarını da söyleyerek konuşmasına son verdi.