2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 5 Ocak 2023

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü olarak bu yıl ikincisi düzenlenen “Felsefe Bölümü Mezunlarıyla Buluşuyor” etkinliği kapsamında mezun öğrencilerimizle lisans öğrencilerimizi bir araya getirdik. 14 Kasım 2022, saat 19.00’da çevrimiçi olarak gerçekleştirdiğimiz etkinliğimize Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. Lokman Çilingir, Bölüm Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Ali Suat Gözcü, bölümün diğer öğretim üye ve elemanlarıyla çok sayıda öğrencimiz katılım gösterdi.

Etkinliğimizin açılış konuşmasını Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Lokman Çilingir yaptı. Daha sonra bölümüzden mezun ve halen kurumumuzda Felsefe Anabilim Dalında doktora programına devam eden, aynı zamanda Atakum Bilim Sanat Merkezinde felsefe öğretmeni olarak görev yapan Semra Bilgin bize özel yetenekli çocuklarla felsefe çalışmanın güzellikleri ve güçlüklerinden söz etti. Sonrasında bölümüzden başarıyla mezun olan ve Alaettin Kurt Anadolu Lisesinde Felsefe Grubu Öğretmeni olarak çalışan Berna Bülbül ve Açı Eğitim Kurumlarında yine Felsefe Grubu Öğretmeni olarak çalışan Melike Şura Arıncı öğrencilerimizle profesyonel deneyimlerini paylaştılar.

Etkinliğin ikinci bölümünde ise lisansüstü öğrencilerimizden Rana Bayındır (Yüksek lisans), Oğuzhan Uyar ve Can Birvar (Doktora) lisansüstü eğitim başvuru koşulları ve bölümüzdeki lisansüstü eğitim programlarına dair bir sunum yaptılar. Soru cevap kısmından sonra ise etkinliğimiz sona erdi.

Etkinliğe katılan mezunlarımız

Semra Bilgin

Berna Bülbül

Melike Şura Arıncı

Rana Bayındır

Oğuzhan Uyar

Can Birvar