2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 5 Ocak 2023

Üniversitemiz “Mezun-Öğrenci Buluşması” etkinliği kapsamında Coğrafya Bölümü tarafından İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Lacivert Salon’da “Coğrafyacı Kimliği” konulu konferans düzenlenmiştir. Konferansa konuşmacı olarak Coğrafya Bölümü’nden 1988 yılında mezun olan ve 2017 yılından itibaren Gümüşhane Üniversitesi Rektörü olarak görev yapan Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK katılmıştır.

Konferansta Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ali UZUN ve bölüm öğretim elemanları, Coğrafya bölümü lisans ve lisansüstü öğrencileri, eski mezunlar ve Coğrafya Topluluğu üyeleri dinleyici olarak yer almıştır.

Prof. Dr. Halil İbrahim ZEYBEK tarafından katılımcılara “Coğrafya ve Coğrafyacı tabirlerinin ifade ettikleri, gündelik hayatta ve akademide Coğrafyacının rolü, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri arasında Coğrafya’nın yeri ve vazifeleri, ilk çağlardan günümüze kadar insan-çevre etkileşimini açıklamada coğrafi bilginin önemi” konularında bilgi verdi. “İnsan tanıdığı sever, sevdiğini korur. Vatanımızı korumak için sevmek, sevmek içinse önce tanımak gerekmektedir.” diyerek Coğrafyacıların vatan sevgisi ile donatılmış, öğrenmeyi ve öğretmeyi kendine vazife edinmiş bireyler olmaları gerektiğine değinmiştir.

Öğrencilerden “Coğrafyacı meslek tanımı” hakkında gelen sorular üzerine, Coğrafya Bölümü mezunları için meslek tanımı kazanmanın önemli olduğunu ve mezunlar için yeni istihdam alanları yaratma çalışmalarının devam ettiğini belirten Zeybek, konuşmasını sonlandırırken Coğrafya alanında önemli çalışmalar yapmış duayen bilim insanlarına teşekkür etti. Konuşmasının sonunda Zeybek’e Coğrafya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali UZUN tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.