2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 5 Ocak 2023

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı "Öğrenci-Mezun Buluşmaları" “Yansı”, Kültür, Bilim ve Sanat Söyleşileri kapsamında, Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan ve şu anda ayakkabı tasarımcısı olarak çalışmalarını sürdüren Veysel TEMİZ, Resim Bölümü öğrencilerine yönelik olarak “Ayakkabı Tasarımında Sanatsal Yaratıcılık” konulu söyleşiyi OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi.

Veysel Temiz, lisans eğitimi sürecinde ve mezuniyet aşamasında edindiği tecrübeleri paylaşarak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Resim bölümünü okurken ayakkabı tasarımına merak sardığını belirterek 2 yıl boyunca bu tarz içerikleri tükettiğini söyledi. Sonrasında bütün sanatsal kişiliğe sahip olanların ortak noktası olarak düşündüğü “üretme” dürtüsüne bağlı bir şekilde ayakkabı tasarımlarına başladığını anlattı. Her noktasında kendi emeği bulunan ayakkabıların yapım aşamalarından, atölyesinden, katıldığı fuarlardan ve satış sürecinden bahsetti.

“Ayakkabı Tasarımında Sanatsal Yaratıcılık” konulu "Öğrenci-Mezun Buluşmaları" toplantısına bölüm Öğretim Elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.