2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması 2. Etkinliği Düzenlendi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunlarına yönelik, 26 Aralık 2022 Pazartesi günü gerçekleşen söyleşide, Öğretim elemanlarımızdan Prof. Dr. Metin EKER ve Doç. Dr. Engin GÜNEY, Kültür/Sanat kapsamında güncel konuları tartışmak üzere mezun öğrencilerimizle buluştu.

Prof. Dr. Metin EKER, “Görsel Gürültü ve Estetik Kirlilik Sarmalında Algı Psikolojisi” başlıklı sunumunda kapsamlı vargılar ortaya koyarak, görüntünün gücü, estetik kirlilik sarmalı ve gerekseme üretimi konuları vurgu yaptı. Hemen ardından Doç. Dr. Engin GÜNEY “Post-Dijital Kültürel Dönüşümler ve Sanat” kapsamında gerçekleştirdiği sunumda, çeşitli örneklemelerle birlikte post ön ekinin anlamına, post-dijitalin dijitalden farkına ve post-dijital sanat çerçevesinde değerlendirilebilecek çalışmalara değindi. Öğretim elemanlarımız sunum sonrası mezun öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Gerçekleştirilen söyleşiye bölümün ilk mezunlarından başlayarak birçok mezun öğrenci katılım gösterdi.