2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü 3. Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 4 Mayıs 2023

Tarım Ekonomisi Bölümü Mezunları, Öğrencileri ve Konuk Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Aydoğan’ın katıldığı, Moderatörün ise Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK olduğu 3. mezun-öğrenci buluşması gerçekleştirildi.

Tarım ekonomisi bölümü öğrencileri ve mezunları, online olarak gerçekleştirilen mezun-öğrenci buluşmasında bir araya geldi. Buluşmada, öğrencilerin tarım ekonomisi alanındaki soruları yanıtlandı ve mezunların meslek hayatlarına dair tecrübeler paylaşıldı. Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Aydoğan, mezunların sektördeki başarılarını ve tarım ekonomisi alanındaki fırsatları anlattı. Ayrıca, tarım ekonomisi bölümünden mezun olanların sahip olduğu yetkinliklerin ve bilgilerin, sektördeki birçok farklı pozisyonda faydalı olabileceğine dikkat çekti. Moderatör Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK de, öğrencilere mezuniyet sonrası kariyer planlamaları için tavsiyelerde bulundu. Tarım ekonomisi alanındaki mesleki fırsatlar hakkında bilgi verirken, mezunların yetkinliklerinin ve bilgilerinin iş hayatında nasıl kullanılabileceği konusunda da önerilerde bulundu.

Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği etkinlik, tarım ekonomisi bölümü mezunlarının ve öğrencilerinin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşması açısından önemli bir fırsat sağladı. Etkinliğin sonunda, katılımcılar Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Aydoğan'a ve moderatör Prof. Dr. Kürşat DEMİRYÜREK'e teşekkür ettiler ve benzer etkinliklerin yapılması konusunda fikir birliği sağladılar.