2022-23 Eğitim Öğretim Dönemi Fen Fakültesi Matematik Bölümü Öğrenci-Mezun Buluşması Etkinliği Düzenlendi

Yazar: olcay.hundur | Tarih: 10 Mayıs 2023

Matematik Bölümü Mezun-Öğrenci buluşması 8 Mayıs Pazartesi Günü saat 20:00 da online olarak gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye İş Bankası Ankara Necatibey Şubesinden Burak BARILDAR, Samsun Mafen Eğitim Kurumlarından Tolga AÇIKGÖZ, Gaziantep Yeşilvadi Anadolu Lisesinden Öznur BAL ve Sinop Üniversitesi Öğretim Üyesi Nurcan DEMİRCAN BEKAR mezun öğrenciler olarak katıldılar.

Burak BARILDAR bankacılık mesleğinin olumlu ve olumsuz yönleri, bankacı olmak için girilmesi gereken sınavlar ve bankacı olmak isteyen matematik bölümü öğrencilerinin yapması gerekenler hakkında bilgi verdi.

Tolga AÇIKGÖZ öğretmenlik mesleğini özel bir kurumda yapmanın avantaj ve dezavantajları ve lisans eğitiminde öğrendiği bilgilerin mesleğini icra ederken yeterli olup olmadığı konusunda düşüncelerini açıkladı.

Öznur BAL KPSS sınavına nasıl hazırlandığı hakkında, öğretmenlik mesleğini devlet kurumunda yapmanın avantaj ve dezavantajları, yaşadığı zorluklar ile ilgili bilgi verdi.

Nurcan DEMİRCAN BEKAR ise nasıl akademisyen olunacağı, akademisyen olmaya nasıl karar verdiğini, akademisyenliğin avantajlı ve dezavantajlı yanlarının neler olduğunu belirterek akademisyen olmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Etkinlik mezun öğrencilerin üniversite yaşamları ile ilgili anılarını anlatmasıyla son buldu.