OMÜ 44. Yaşını Kutlayacak

Yazar: | Tarih: 1 Kasım 2019

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş ateşini yaktığı 19 Mayıs 1919’un 100. Yılında, bu kutlu tarihi adında yaşatan Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) 44. yaşını 1 Nisan Pazartesi günü düzenleyeceği törenlerle kutlayacak. Etkinlik Pazartesi günü 9.30’da OMÜ Atatürk anıtına çelenk sunumuyla başlayacak. Kutlama töreni ise 10.00’da OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in ev sahipliğinde düzenlenecek törene, Samsun’un üst düzey protokolü, öğrenci, akademisyen ve idari personelin katılması bekleniyor. Tören herkese açık olacak.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve tarihçi Prof. Dr. Hikmet Öksüz’ün “Millî Mücadelenin 100. Yılı: Samsun” konulu konferansının yer alacağı etkinlikte daha sonra bilimsel çalışmaları, projeleri ve başarılarıyla OMÜ’yü gururlandıran akademisyenlere ödülleri takdim edilecek.

Programda ayrıca Eğitim Fakültesi Müzik Anabilim Dalı öğrenci ve akademisyenlerinden oluşan Türk Halk Müziği Topluluğu mini bir konser verirken Türkçe Eğitimi Bölümü öğrencileri de şiirleriyle programa renk katacak.

Program 09.30 OMÜ ATATÜRK ANITINA ÇELENK SUNUMU

10.00 SAYGI DURUŞU VE İSTİKLAL MARŞI

10.05 PROTOKOL KONUŞMALARI

10.30 TÜRK HALK MÜZİĞİ TOPLULUĞU MİNİ KONSERİ VE ŞİİR DİNLETİSİ