21 Mart Nevruz Bayramı

Yazar: Kariyer Merkezi Müdürlüğü | Tarih: 21 Mart 2019

Baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı'nı Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) çeşitli etkinliklerle kutlayacak. Samsun’un resmî Nevruz Bayramı etkinliği özelliği de taşıyan kutlamalar, OMÜ Rektörlüğü önündeki alana fidan dikilmesiyle başlayacak. Samsun Valiliğinin himayelerinde OMÜ Yaşam Merkezi Açık Hava Sahnesi'nde gerçekleştirilecek etkinliklerde; nevruz ateşi yakılacak, konserler yer alacak, şarkılar söylenip şiirler okunacak. Ayrıca halk oyunları, yumurta tokuşturma, çuval yarışı, halatla güç gösterisi sergilenecek.

Bu kadar güç harcayanlar da ikramlarla ödüllendirilecek.

Baharın karşılanacağı Nevruz Bayramı etkinlikleri halka açık olarak gerçekleştirilecek ve Samsunlular, üniversite öğrencileri, akademisyenler, idari personel her yıl olduğu gibi kutlamalarda yer alacak.

11:00 FİDAN DİKİMİ (OMÜ Vakfı Koleji Karşısı)

11:00 MÜZİK ve EĞLENCELİ OYUNLAR (OMÜ Yaşam Merkezi)

12:00 NEVRUZ BAYRAMI RESMÎ AÇILIŞI

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı